mandag 18. mars 2013

Kjøkkenkroken,
handmade by TEK:-)

Hei igjen:-) Her kommer historien om, og bilder fra kjøkkenkroken vår, som altså er 100 % hjemmelaget:-) Av ingen ringere enn Tor Einar "himself":-) Og den siste rest av skepsis jeg fremdeles hadde mot min manns praktiske snekkerferdigheter, forsvant som dugg for solen:-) 

Det begynte med en stabel av plank....;-) (Som så mange andre mesterverk...?!!)
De ble stablet oppå hverandre slik at det bare var å sveipe over med penselen for å få farge på sidene også før de settes sammen til en plate. Vi har, som så mange andre i bloggverden, brukt Jotuns "drivved"-beis, og den ble kjempefin etter bare ett strøk:-)

Her er bordet ferdig montert, og klar for noen omganger med penselen, som er min jobb:-) (Praktiske detaljer rundt selve monteringen er jeg uskikket til å gjøre greie for!)

Som dere ser har Tor Einar til og med freset inn tilsvarende spor i benstolpene som vi har på dørkarmen på terrassedøra der bordet skal stå; her overlates ingenting til tilfeldighetene;-)

Ferdig beiset, lakket og malt:-)
 Som nevnt er det Jotuns drivved-beis, ett strøk, på bordplata, og tre strøk med matt lakk over her igjen, og egghvit maling på beina, tre strøk.

Så var det den stedbygde sittebenken i kjøkkenkroken, bygget i to deler, av finérplater (på Tor Einars provisoriske verksted som opptar hele garasjen!).

Delene ble så dekket av perlestaff-plater, tilsvarende de vi har på veggen, og så det absolutte kravet mitt; gulvlister rundt! Og det ble kjempefint:-) Skulle trodd det var utført av den proffeste proff;-)

Og begge benkene har gode oppbevaringsrom:-)

Flott listing:-) *Stolt konemor*

Så var det min tur med penselen; her brukte vi først et strøk med Jotuns "Hvitkalket" beis, så ett strøk "Drivved" og to lag med matt lakk.


Klart for puter:-) Dvs, planen er å få skåret til lange puter av skumgummi, og så sy fint trekk på dem, men det er jo typisk en sånn ting som tar lang tid her i hsuet!

Tadaaa: FERDIG:-)

Og vi er superfornøyd:-) 

Fant noen midlertidige puter på salg hos Princess; blir spennende å se hvor lang den "midlertidige perioden" blir før vi får ordnet med de lange spesialtilpassede putene;-)

Når til og med lampen kom opp over bordet, ble det
  den fullkomne kjøkkenkroken:-)


2 kommentarer:

  1. Må bare få si at modern er kjempestolt av sønnens håndverkerevner,han "har det" både i hodet og hendene tydeligvis.Nydelig og prydelig kjøkkenkrok,som nok blir farmors favoritt når vi engang våger oss "under vannet" igjen.Well done!

    SvarSlett
  2. Dette ble kjempefint! Godt jobba. Håper å kunne lage tilsvarende selv en gang. Er det mulig å spørre om målene? Hvor lang var hver av de to delen til benken, og hvilken dybde brukte dere? Lengde og bredde på bordet?

    Hilsen inspirert boligbygger

    SvarSlett